

Sunday, April 28, 2024 9:00 a.m. – 4:15 p.m. CET Madrid, Spain

INVITED TO ATTEND:	LESI Board members	(see appendix "A")
	International Delegates	(see appendix "B")
	Observers	(see appendix "C")
	Management and Staff	(see appendix "D")
	Committee Leaders	(see appendix "E")

## **AGENDA**

## Sunday, 28 April 2024 – International Management & Delegates Meeting

## DRAFT \*\* subject to change

No.	Time (CET)	Description	Presented by	Action	Attachments
1.		President declares the meeting convened.	Mike Lasinski	Procedural	
2.	_	Confirmation of Delegates & Proxies and Agenda adjustments	Tatiana Campello	Procedural	
3.	9:00am 15 minutes	Overview of votes to be taken:  - Minutes from 2023 IMDM in Montreal  - Awards Committee Proposed Winners  - 2024-2025 Board Slate	Dana Robert Colarulli	Info	
4.		Approval, and waiver of reading the minutes from the last IMDM Meeting (held April 30, 2023 in Montreal)	Tatiana Campello	Vote #1	4(a) Minutes of the 2023 IMDM Mtg (April 30, 2023 – Montreal)
5.	9:15am 15 minutes	**For reference:  1. Business Development/Continuing Thought Leadership  2. Committees  3. Madrid2024, LESI's Global Annual Meeting  4. Refreshing the LESI Website  5. Membership/Global Membership for Organizations  6. ED Review Process	Mike Lasinski	Presentation	5(a) April LES Global News Excerpt (Presidents Message)
5a	9:30 am 5 minutes	Thank you from the Conference Chair for LESI2024 (Madrid)	Jose-Miguel	Presentation	
6.	9:35am 10 minutes	Executive Director's Report (State of the global society; census update & engagement highlights)	Dana Robert Colarulli	Presentation	
7.	9:45am 15 minutes	Treasurer's Report  Budget review & Priorities Proposed Budget for 2024-2025 Discussion / Feedback	Russell Levine, Ningling Wang	Presentation	<b>7(a)</b> Treasurer's Report

No.	Time (CET)	Description	Presented by	Action	Attachments
8.	10:00am 30 minutes	Proposed LESI Mission & Vision Statements  • Discussion & Vote	Sonja London, Dana Robert Colarulli	Vote #2	<b>8(a)</b> – Proposed LESI Mission and Vision Statement
	<b>10:30-11:00 am</b> <i>30 minutes</i>	COFFEE BREAK			
9.	11:00 am 60 minutes (~6- 8 min each)	Reports from Society Presidents (Updates on Membership, Activities, Engagement, Challenges)  1. LES France (Sophie Pasquier, LES France Past-President) 2. LES Germany (Gabriele Mohsler, LES Germany President) 3. LES Japan (Chikako Hashimoto (Ms.) 4. LES China (Aimin Huo, LES China Secretary) 5. LES USA & Canada (Ann Cannoni, LES USA & Canada President) 6. LES Brazil (Bruna Linns, LES Brazil President) 7. LES Chile (Jorge Fuente, LES Chile President)	Various	Presentations	<b>9</b> – Listing of LES Society Leadership (Except from the April 2024 Global News)
10.	12:00 5 minutes	Update on the <b>CLP Program</b> - Certified Licensing Professionals	Fiona Nicolson	Presentation	10 - Certified Licensing Professionals (CLP) Materials
11.	12:05 pm <i>15 minutes</i>	Priority Update: LESI Website (refreshing the look, functionality & usability)	Tilman Mueller-Stoy, Gina Busku	Presentation	
12.	12:20 pm 15 minutes	Priority Update: LES Committees (addressing overlap with local societies & overall coordination)	Tatiana Campello	Presentation	
13.	12:35 pm 10 minutes	Priority Update: Business Development & Rethinking Sponsorship/Partnerships with LESI	Dana Robert Colarulli	Presentation	13 – Rethinking LESI Sponsorship & Partnerships Slide Deck
14.	12:45 pm 15 minutes	Young Members Congress (YMC) Report Report on Engagement with young professionals and Forward-looking Plans  YMC Charter: Founded to meet the networking and professional needs of young executive LESI members.	Stacey Dunn, Roberto Carapeto	Presentation	

No.	Time (CET)	Description	Presented by	Action	Attachments
15.	1:00 - 2:00 pm <i>1 hour</i>	LUNCH			
16.	2:00 pm 10 minutes	Women in Licensing Alliance (WILA) Report  WILA Charter: Advancing the growth of women in leadership through education, mentoring and networking opportunities.	Pam Cox	Presentation	
17.	2:10pm 35 minutes	<ul> <li>▶ Presentation of 2024 Awards (adopted in Montreal)         <ul> <li>○ Peter K. Hess Award of Achievement: Audrey Yap</li> <li>○ LESI 2024 Society of the Year: LES Italy</li> </ul> </li> <li>Nominees for 2024 Awards         <ul> <li>(to be announced and voted by the delegates at the IMDM):</li> <li>○ Peter K. Hess Award of Achievement</li> <li>○ LESI 2024 Society of the Year</li> <li>○ Gold Medal Award</li> </ul> </li> <li>Presentation of 2024 Awards         <ul> <li>(to be presented at the IMDM)</li> <li>○ Outstanding Event/Activity of Year</li> <li>○ Yvonne Chua's Joining Hands Award</li> <li>○ President's Most Progressive Society of the Year</li> <ul> <li>○ Certificate of Merit</li> <li>○ Service Recognition Certificates</li> </ul> </ul></li> <li>2024 Innovation Award (approved by the LESI Board of Directors) (presented by the LESI Innovation Trends Committee)</li> </ul>	Fiona Nicolson  Tanja Sovic, Antonio Di Bernardo	Presentation & Vote #3	17 - 2023 Awards (presented last year)
18.	2:45 pm 10 minutes	<ul> <li>Nominating Committee Report and Vote:</li> <li>Vote on Officers for the 2024-2025 LESI Board of Directors</li> <li>Presentation of the Proposed Officers for 2025-2026</li> </ul>	Ichiro Nakatomi	Presentation & Vote #4	
19.	2:55pm 5 minutes	Report out of the votes:  Approval of the Minutes from 2023 (Montreal, Canada)  Approval of 2024 Awards (as a group)  Approval of the 2023-2024 LESI Board of Directors Slate	Dana Robert Colarulli	Info	

No.	Time (CET)	Description	Presented by	Action	Attachments
20.	3:00 pm 15 minutes	<ul> <li>LESI Industry Advisory Board Updates:</li> <li>Chemicals, Environment, Energy, and Materials Committee (CEEM) IAB</li> <li>Automotive IAB</li> </ul>	la Modin, Dallas Wilkinson, John Carney	Presentation	
21.	3:15 pm 10 minutes	LESI Publications Report - les Nouvelles and Global News	David Drews	Presentation	21 – Slides on LESI Publications
22.	3:25 pm 5 minutes	IMPAC3T Initiative with the EPO	Mattia Dalla Costa Dana Robert Colarulli	Presentation	
23.	3:30 pm 15 minutes	<ul> <li>LESI Meetings Committee Report:</li> <li>Update on the Call for Proposals for 2027-2029</li> <li>Promotion for the 2024 Pan-Asia Meeting         <i>November 2024   Location: New Delhi, India (TBC)</i></li> <li>Promotion for LESI2025 Annual Conference         <i>April 27-29, 2025   Location: Singapore</i></li> <li>Planning for LESI2026 Annual Conference         <i>April 26-28, 2026   Location: Dublin, Ireland</i></li> </ul>	Thomas Adocker, Alex Haertel, Laura Macdonald Richa Pandey Lionel Tan, Catherine Lee	Presentation	
24.	3:45 pm 15 minutes	Incoming LESI President's Report	Sonja London	Presentation	
25.	4:00 pm	Meeting Adjourned			