## Licensing Executives Society International 2022 Management and Delegates Meeting (IMDM)

Sunday, May 8, 2022 9:00am - 3:45pm CET



INVITED TO ATTEND:

LESI Board members (see appendix "A")

International Delegates (see appendix "B")

Observers (see appendix "C")

Management and Staff (see appendix "D")

Committee Leaders (see appendix "E")

## **AGENDA**

## Sunday, 8 May 2022 – International Management & Delegates Meeting

No.	Time (CET)	Description	Presented by	Action	Attachments
1.	9:00am 15 minutes	President declaring the Meeting convened	John Paul		
2.		Confirmation of Delegates & Proxies and Agenda adjustments	Pam Cox		
3.		Overview of votes to be taken:  - Minutes from 2021 IMDM  - Awards  - 2022-2023 Board Slate	Dana Robert Colarulli	Info	
4.		Approval, and waiver of reading the minutes from the last IMDM Meeting (held virtually, May 19, 2021)	Pam Cox	Vote	<b>4(a)</b> Minutes of the 2021 IMDM Mtg (May 19, 2021)
5.	9:15am 15 minutes	President's Report	John Paul	Presentation	
6.	9:30am 10 minutes	Executive Director's Report	Dana Robert Colarulli	Presentation	
7.	9:40am 10 minutes	Treasurer's Report  Budget review  LESI financial outlook for 2022 and 2023	Mike Lasinski	Presentation	<b>7(a)</b> Treasurer's Report
	9:50am 10 minutes	COFFEE BREAK			

No.	Time (CET)	Description	Presented by	Action	Attachments
8.	10:00am 60 minutes	The licensing industry - where is it going in the next 10 years and what are the implications for organisations such as LES?  • Francois Painchaud, Robic  • Hayley French, Apitope  • Matteo Sabattini, Ericsson  • Anji Miller, Lifearc  • Francisco Velasco, Open Innovation Community  • Dana Robert Colarulli, LESI	Fiona Nicolson (Moderator)	Panel & Discussion	Bios
	11:00am 10 minutes	COFFEE BREAK			
9.	11:10am 15 minutes	LESI's Key Priority Areas Value Proposition and Deliverable  We are a community of communities!  Presentations of selected activities  Challenge to Delegates: What else should we be doing in each priority area?	John Paul	Info	Discussion Guide Developed for the 2022 WPM  LESI Global News (May 2022) – Excerpt of President's Report
10.	11:25am 20 minutes	<ul> <li>✓ Building Community</li> <li>○ Automotive Industry Advisory Board (IAB)</li> <li>○ Chemicals, Energy, Environment and Materials (CEEM)</li> <li>○ Women in Licensing Alliance (WILA)</li> <li>○ Young Members Congress (YMC)</li> <li>What else should we be doing?</li> </ul>	John Carney Keith Lutsch Dallas Wilkinson Pam Cox Kilian Schaerli		

No.	Time (CET)	Description	Presented by	Action	Attachments
11.	11:45am 20 minutes	<ul> <li>Educating Our Members         <ul> <li>Job Training: LESI Licensing &amp; Commercialization Courses (day-long sessions)</li> <li>Interactive Hot Topic Discussions: Pop-Up Courses</li> <li>Recent Developments/Publications: Global Licensing Report, les Nouvelles &amp; Global News)</li> <li>Case Studies: Collaboration with EPO on CEO Case Studies with High-Growth Tech Business</li> </ul> </li> <li>What else should we be doing?</li> </ul>	Natalie Raffoul Martin Schneider David Drews Audrey Yap		
12.	12:05pm 20 minutes	<ul> <li>Providing Public Service &amp; Providing Thought-Leadership         <ul> <li>"Ask Me Anything" National and Regional Sessions</li> <li>Pro Bono Commercialization Program: Collaboration with WIPO</li> <li>Impact Licensing &amp; Funding (formerly GTIF)</li> <li>Sustainable Development Goals (SDG) – Creation of an IP Index</li> <li>Technology Transfer Collaboration: Korean Tech Transfer Attorneys Association (KTTAA) MOU</li> <li>Professional Certifications: Certified Licensing Professionals (CLP), Proposed LESI IP Valuation Certification</li> </ul> </li> <li>What else should we be doing?</li> </ul>	Emmanuel Gouge  Paula Mena Barreto  Chris Shaowei  Dana Colarulli  Mark Wilson  Omer Hiziroglu  Rinaldo Plebani  Jeff Whittle  Fiona Nicolson		
13.	12:25pm 15 minutes	Recognizing Accomplishments and Presenting Awards  LESI Awards – recognizing service to LESI  LESI Innovations Award – recognizing achievements in our profession  50th Anniversary Awards  What else should we be doing?	Madelein Kleyn Patricia Bunye Andre Gorius Bayani Loste Tanja Sovic Mattia Dalla Costa John Paul		

No.	Time (CET)	Description	Presented by	Action	Attachments
14.	12:40 20 minutes	<ul> <li>✓ Communicating Better About the Things We Do         <ul> <li>Event Publicity – weekly emails on LES national and regional society events to the LESI global community</li> <li>Differentiating LES (adopting and using meaningful descriptions)</li> <li>Social Media (engaging a wider audience)</li> <li>Online Improvements (community building tools, updated content, updated homepage reflecting the value of LES membership, more intuitive organization)</li> </ul> </li> <li>What else should we be doing?</li> </ul>	Jean-Christophe Troussel Dana Colarulli David Drews		
15.	1:00pm – 2:00 pm <i>1 hour</i>	LUNCH			
16.	2:00pm 25 minutes	<ul> <li>50<sup>th</sup> Anniversary Campaign for Membership &amp; Sponsorship</li> <li>(1) Community &amp; Membership Development – including industry and professional focus areas</li> <li>(2) Sponsorship – including "Thought Leadership" Programs</li> <li>What else should we be doing?</li> </ul>	John Paul Mike Lasinski Madelein Kleyn Sonja London	Discussion	
17.	2:25pm 35 minutes	LESI Awards (Presentations)  ■ Presentation of 2022 Awards  ○ Outstanding Event/Activity of Year  ○ Society of the Year  ○ Most Progressive Society of the Year  ○ Certificate of Merit Winners  ○ Service Recognition Certificates  ■ Nominees for 2022 Awards (for IMDM Vote):  ○ Peter K. Hess Award of Achievement  ○ Gold Medal Award  ■ Innovation Award (new for 2022!)	Patricia Bunye Madelein Kleyn John Paul Tanja Sovic Andre Gorius Bayani Loste	Presentation & Vote	

No.	Time (CET)	Description	Presented by	Action	Attachments
18.	3:05 pm 5 minutes	<ul> <li>Nominating Committee Report and Vote:</li> <li>Vote on Officers for the 2022-2023 LESI Board of Directors</li> <li>Presentation of the Proposed Officers for 2023-2024</li> </ul>	Audrey Yap	Presentation & Vote	
19.	3:10pm 5 minutes	Report out of the votes:  Approval of the Minutes from 2021 (Virtual IMDM)  Approval of Awards  Approval of the 2022-2023 Officers	Dana Robert Colarulli	Decision	
20.	3:15pm 10 minutes	Meetings Committee Report – Location for the 2025 Annual Conference	Thomas Adocker Alexander Haertel	Presentation	
21.	3:25pm 15 minutes	Upcoming Meetings / Promos:  2022 LES USA-Canada Annual Meeting  Promo for 2023 LESI Annual Meeting in Montreal  Promo for 2024 LESI Annual Meeting	Scott Williams	Presentation	
22.	3:35pm 10 minutes	Incoming LESI President's Report	Ichiro Nakatomi	Presentation	
23.	3:45pm	Meeting Adjourned			